Nov začetek, nova zgodba

Objavljeno: 3. 06. 2019

Po daljšem premoru začenjamo novo obdobje, v katerem se bomo posvetili tudi mnogim novim vsebinam. V časih, ki so vse prej kot naklonjeni naravi in skrbi za sočloveka, kjer smo drug od drugega (in od narave) vedno bolj odtujeni, je pomembno, da poskušamo najti vzroke za to, kar se dogaja, poiščemo rešitve in ponovno vzpostavimo zdravo skupnost in s tem temelje dostojnega, kvalitetnega življenja tako za nas same kot za naše zanamce. To bo vodilo našega projekta v prihodnje.

Predstavljali bomo celostne rešitve, za katere menimo, da bodo doprinesle k vzpostavitvi ponovnega ravnovesja. Nekatere so enostavne, druge zahtevajo več truda in nas mečejo iz cone "udobja".

Kot se za nov začetek spodobi, smo prenovili spletno stran (tako grafično kot tehnološko). Dodali smo večje novo področje, ki je zaenkrat v medijih skoraj povsem zapostavljeno; gre za področje elektromagnetnih sevanj, kjer smo se osredotočili na t.i. neionizirajoča sevanja umetnega izvora, po domače sevanja mobilnih telefonov, baznih postaj, brezžičnih naprav, daljnovodov, električne napeljave itd.

Omenjena sevanja so namreč zdravju nedvomno škodljiva, vprašanje je le, kako škodljiva. Na tisoče neodvisnih, recenziranih znanstvenih raziskav je pokazalo povezavo z rakom, neplodnostjo, nevrodegenerativnimi boleznimi, samomori itd. Blažje oblike prizadetosti se kažejo kot nespečnost, vedenjske motnje, motnje koncentracije, glavoboli, aritmija in druge nevrološke motnje.

Svetovna zdravstvena organizacija te vrste sevanja trenutno uvršča med "možne karcinogene" (skupina 2B), vendar je zaradi vedno več dokazov veliko priznanih znanstvenikov podalo mnenje, da bi jih morali uvrstiti med "potrjene karcinogene" (skupina 1), kamor so uvrščeni tudi radioaktivno sevanje, azbest, benzen, tobak in formaldehid.

Z namenom ozaveščanja javnosti glede problematike sevanj smo objavili nekaj člankov in izdelali zanimivo infografiko, kjer najdete tudi načine, kako se pred škodljivimi sevanji zavarujemo. Obenem smo na strani zbrali preko 1200 strokovnih raziskav na to temo. V prihodnjih tednih/mesecih bomo dodajali še mnoge nove vsebine.

Še posebej priporočamo naslednje nove vsebine:

Infografika o elektromagnetnih sevanjih

ČLANKI NA TO TEMO

Poziv mednarodnih znanstvenikov glede nevarnosti elektromagnetnih sevanj
3.6.2019
Leta 2015 je skupina znanstvenikov objavila videoposnetek, v katerem svari pred nevarnostmi sevanja mobilnih telefonov, baznih postaj in drugih brezžičnih naprav, daljnovodov itd. Organizacijo Združenih narodov pozivajo k nujnemu ukrepanju.
Wi-Fi – kakšno ceno bomo plačali za brezžično udobje?
3.6.2019
V prvih letih novega tisočletja, ko je brezžična tehnologija Wi-Fi postajala komercialno zanimiva, so bili vplivi frekvence 2,4 GHz (najpogosteje uporabljana frekvenca, ki jo oddajajo brezžične naprave in ki se uporablja tudi za segrevanje hrane v…
Na poti v kibernetsko družbo (odziv na članek v Delu)
3.6.2019
Dne 10.3.2018 je bilo objavljenih nekaj člankov, v katerih je bila predstavljena tehnologija 5G, ki naj bi uporabnikom prinesla neskončne možnosti uporabe pametnih naprav in hitrejše prenose. Uvedba te tehnologije pa je v resnici izjemno nepremišljena...

 

Hvala za vašo potrpežljivost in razumevanje. Upamo, da boste še naprej z nami in da bomo skupaj premikali gore!

(P)ostanite zdravi,
ekipa Ni nam vseeno

Vsa vsebina na spletni strani (razen slik) je pod licenco Creative Commons (CC BY 4.0). Prosto kopirajte, prilagajajte in razširjajte naprej.