Infografika o aditivih

Mobilna aplikacija


Za pregled aditivov je na voljo aplikacija E-inspect v slovenščini, in sicer za mobilne telefone s sistemom Android. Razvil jo je majhen razvojni team z imenom Füneco, pri projektu pa smo rade volje priskočili na pomoč s par nasveti in dovolili uporabo naših ocen tveganj. Aplikacija vsebuje seznam aditivov (več kot 500 E števil) z ocenami tveganj za zdravje, obenem pa vsebuje vsak aditiv tudi informacijo o tem, ali je dovoljen v EU, informacijo o izvoru aditiva (naravni, sintetični) in ali gre za aditiv živalskega izvora. Možno je tudi iskanje po imenu aditiva ali po E številu ter filtriranje po posameznih kategorijah aditivov in glede na tveganje za zdravje.

Omenjena aplikacija rešuje problem potrošnikov v trgovini, ko se odločamo med različnimi izdelki, saj lahko zdaj brez problema preverimo, kakšne aditive posamezen izdelek vsebuje in tako izbiramo bolj zdrave, kvalitetnejše izdelke.

Aplikacija se nahaja na naslovu: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fueneco.additives.slo ali pod iskalnim nizom E-inspect ali E števila.

Srčno vabljeni k preizkusu aplikacije! :)
Vsa vsebina na spletni strani (razen slik) je pod licenco Creative Commons (CC BY 4.0). Prosto kopirajte, prilagajajte in razširjajte naprej.