Ogromen odziv in prispevek v oddaji Posebna Ponudba

Objavljeno: 15. 03. 2010
Preko e-pošte in po spletnih forumih je v februarju in marcu zaokrožil seznam dodatkov in pijač s te spletne strani, ki je sprožil velik odziv med ljudmi. Za spletno stran so se začeli zanimati tudi mediji in tako je nastal prispevek na to temo tudi v oddaji Posebna Ponudba na RTV Slovenija (12.3.2010). Oddajo si lahko ogledate tukaj (od 13. minute naprej).

Veliko ljudi ne zaupa dovolj v varnost aditivov, kar je povsem logično, saj so bili posamezni aditivi premalo raziskani, pri nekaterih aditivih raziskave še potekajo, niso pa bile dovolj raziskane tudi reakcije enih aditivov z drugimi. Obenem je zanimivo tudi dejstvo, da so mnogi aditivi, ki so dovoljeni pri nas, v nekaterih razvitih državah prepovedani.

Moti tudi to, da proizvajalci niso dolžni enotno označevati aditivov z E številom, ampak se lahko temu izognejo s tem, da navedejo kemijsko ime aditiva. Potrošniki tako premalo poznamo sama imena aditivov - E števila nam nič ne povejo, za kemijska imena pa včasih mislimo, da so naravne sestavine in sploh ne vemo, da so to aditivi.

Mnogo izmed vas je pohvalilo ta projekt, mnogi ste prispevali s svojimi idejami in predlagali izboljšave in zaradi vas oz. vseh nas, ki hočemo biti bolje informirani na tem področju, se projekt nadaljuje... Hvala vsem za podporo! Hvala, ker vam ni vseeno!
Vsa vsebina na spletni strani (razen slik) je pod licenco Creative Commons (CC BY 4.0). Prosto kopirajte, prilagajajte in razširjajte naprej.